September Favoritter

Om at købe makeup i USA: ColourPop (min erfaring)

snapchat-1014047201

Jeg har altid været bange for, at købe makeup fra USA. Mine tanker var, at det sikkert var alt for dyrt når det skulle igennem det danske told- og postsystem. Tit har jeg været inde og tjekke forskellige firmaer som reklamerer med, at hjælpe med, at sende varer fra USA hjem til mig billigt. Billigt min bare røv. Hver eneste gang, jeg har brugt deres beregninger til, at finde ud af, hvor meget det ville koste i forsendelse, så har det altid været dyrere end, hvad firmaet, jeg ville købe fra, kunne gøre det til.

Men nu sprang jeg ud i det. Jeg har alt for længe gerne ville have mine fingre i nogle af ColourPops produkter. Nu skulle det være.

Ekspeditionsgebyr og importmoms:

Jeg brugte lang tid på, at udregne hvor meget det ville koste mig i told og forsendelse.

Når man bestiller varer for over 80 kr. (inkl. forsendelse) uden for EU og de bliver leveret med PostNord, så vil der altid være et ekspeditionsgebyr på 160 kr. Den ligger fast (så vidt jeg er orienteret).

Derudover, så skal man betale importmoms. Importmomsen er ca. 25 % af fakturaværdien (det var det i hvert fald i dette tilfælde). Jeg troede at den var præcis 25 % – men så har de i hvert fald lavet en regnefejl (en lille bitte en). I mit tilfælde var en forskel på 50 øre.

Inden jeg bestilte mine ting, brugte jeg bl.a. Toldpriser.dk til, at udregne min samlede udgift. Den er ikke  helt præcis – men den kommer ret tæt på.

På Toldpriser.dk skal man dog vælge en varetype og man kan ikke vælge makeup, skønhedsprodukter eller beauty. Så jeg valgte “aftershave og deodoranter” – tænkte, at det var det, der kom nærmest af de typer, jeg kunne vælge imellem. Men det gør ikke den store forskel har jeg senere fundet ud af.

Jeg købte for 522 danske kroner (og var så heldig, at få gratis fragt) og måtte betale 290 kr. i alt i importopkrævning (ekspeditionsgebyr til PostNord + importmoms). Dertil fik jeg pakken leveret direkte til min dør med PostNord (som jo efterhånden kan være ret dyrt i sig selv).

På Shopusa.com, som er en af de hjemmesider der reklamere med, at fragte tingene fra USA til Danmark for dig, kunne jeg regne ud, at det ville koste mig ca. 266 kr. at får pakken sendt til Danmark. Og det er uden momsen som jeg ville komme til, at betale alligevel, i følge deres hjemmeside. Men hånden på hjertet, så har jeg ikke prøve Shopusa.com eller andre lignende sider. For mig, var det nemmere, at gøre det hele gennem ColourPop.

Leveringstid:

Med hensyn til leveringstiden så havde jeg regnet med, at der ville gå minimum 4 uger. Jeg havde hørt rygter om, at ColourPop kan være længe om, at sende deres pakker – især når de har travlt.

Utålmodig som jeg var, så tjekkede jeg status hver dag. Jeg glædede mig så meget til, at modtage pakken.

2017_08_28_13_58_46_usps-com_usps_tracking_results_internet_explorerJeg lagde min ordre d. 10. august og d. 15. var den klar til forsendelse.

Til at starte med kunne jeg tracke den både i USA og  hos PostNord. Helt fantastisk. Jeg kunne følge med i alt.

 

2017_09_04_13_28_07_billeder

Da pakken ankom til Danmark d. 19. august (en lørdag) gik tingene dog lidt i stå – og jeg blev lidt nervøs. Men d. 23. (onsdagen efter) blev den registreret hos PostNord som ankommet til landet. Derefter gik toldbehandlingen i gang. Det tog et par dage, men ikke så langt tid som jeg havde frygtet. D. 25. august sendte de et brev af sted med importopkrævningen. Jeg modtog brevet d. 29. august og kunne med det samme gå ind på en hjemmeside og betale den, så den kunne komme videre i systemet.

D. 3. september var toldbehandlingen færdig og pakken blev sendt videre i PostNords system.

D. 4. september modtog jeg pakken. 3½ uge er en helt fin leveringstid – især når der skal toldbehandling ind over.

Jeg var meget nervøs for pakken stand. Jeg var så bange for, at øjenskygge paletten ville være i stykker.

Men pakken var foret godt og det hele pakket meget forsvarligt.

snapchat-616990922

snapchat-572471843 snapchat-779150271

Jeg var fuldt tilfreds og jeg vil helt sikkert handle makeup i USA igen.

Måske jeg skulle prøve Tarte næste gang.

- Just Me

4 kommentarer

 • Josefina

  Der er en makeup pallette fra USA som jeg rigtig gerne vil købe, den koster 39 dollars, men jeg frygter den bliver taget til sådan 700kr i told. Kan du hjælpe mig med hvad jeg kan gøre for at sikre mig det ikke sker?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Just Me

   Når du køber fra en amerikansk hjemmeside, så skal du regne med at ryge i told. 30 dollars svarer til ca. 258 kr. Dertil skal du ligge 25% i told og ca. 160 kr. til Postnord for import. Så du kommer ca til at betale 483 kr. for den. Så kommer porto selvfølgelig oveni, hvis der er nogen. Hvilken palette er det?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Får man først opkrævningen på moms, og først når den er betalt, bliver pakket sendt fra deres central?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Just Me

   Ja. Når pakken ankommer til PostNords central bliver den behandlet i deres system, de udregner told, moms, gebyr mm og sender en regning til dig. Når de så har registreret at du har betalt regningen, sender de din pakke videre til dig.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

September Favoritter