My all-time favorite tv-shows (top 5)

DuftVerket

img_4166

Vi kan alle blive enige om, at dufte vækker minder og at vi kan få forskellige sindsstemninger af forskellige dufte ( I behøver ikke, at være enige, for det er bare sådan tingene fungerer 😉 )

Som Lene fra DuftVerket har jeg også altid været fascineret af forskellige dufte. For mig betyder dufte meget. Men min næse er faktisk ret kræsen.

Hvis jeg går forbi en person som har en helt fantastisk parfume på, kan jeg snildt finde på, at spørge personen, hvilken duft de har på. Jeg kan ikke altid bruge informationen til noget, for parfumer dufter forskelligt på forskellige personer. Men jeg har bare et behov for, at vide, hvilken vidunderlig duft der fylder mine næsebor.

De fleste af os kender også duften af nybagt brød….uhmmmm. Det er ikke mange ting, der kan slå den duft. Og selvom jeg ikke er kaffedrikker, så er der noget over duften af kaffebønner eller nybrygget kaffe.

Men udover at dufte dejligt, så vækker de også nogle gange minder. Når jeg for eksempel åbner min bøtte med Glycerincreme og lukker øjnene, så kan jeg se min mormor sidde i sit lille make-up-rum og smøre sine hænder. Ved duften af nybagt brød kan jeg se min far bage verdens bedste franskbrød (som vi kunne fortære inden den blev kold).

Jeg kunne blive ved. Dufte gør bare noget ved én. Og derfor har jeg altid været betaget af duftlys. Men jeg har ikke været super heldig med dem. De har skuffet. Det er som om dufter ikke fylder lokalet, som jeg forventer. Jeg skal nærmest stikke næsen ned i glasset for, at kunne dufte det (hvilket ikke er en rar fornemmelse når lyset er tændt).

Derfor var jeg også en smule skeptisk da jeg opdagede DuftVerket.dk. Jeg har faktisk været meget længe om, at tage mig sammen til, at prøve hendes produkter. Hver eneste gang jeg har modtaget en nyheds-mail fra hende eller har set hendes annonce på Facebook, så har jeg haft lyst til, at bestille.

Men nu fik jeg endelig taget mig sammen til, at bestille en duftlampe og nogle prøver.

Jeg lagde min bestilling en mandag og allerede onsdag kunne jeg hente pakken i pakkeshoppen. Virkelig hurtigt. Det elsker jeg. Når jeg bestiller noget så vil jeg gerne have det nu og her – og det fik jeg.

Men hvad gør DuftVerket anderledes?

DuftVerket gør brug af duftblokke/voks lavet af økologisk soja i stedet for decideret duftlys af stearin og det har hun flere grunde til: (grundende er taget direkte fra hendes hjemmeside)

  • Voksen fremstilles af olien fra sojabønner, som er et 100 % CO2 neutralt produkt.  Der er altså ingen miljøbelastning ved sojaproduktion i modsætning til stearin og paraffin. Sojabønner er en bionedbrydelig OG vedvarende ressource dvs. at den eneste begrænsning for produktion er, hvor meget vi vil dyrke.
  • Det udleder væsentlig færre skadelige partikler end de konventionelle voks-typer da sojavoksen kun indeholder – ja soja. Ikke noget med benzinrester og andet skidt, som stearin og paraffin gør.
  • Rent praktisk er soja også det mest fornuftige valg. Sojavoksen laver ikke pletter på tøj og møbler som f.eks. stearin gør, men kan fjernes med vand og sæbe. Det er også nemt at få ud af din aromalampe af samme årsag. Lampen smider du blot i fryseren en halv times tid, og herefter kan du nemt pille voksen ud og være klar til næste duft.
  • Specifikt til duftlys og duftvoks er soja (igen) det bedste valg, da den er den mest effektive i forhold til at afgive duften og fylde rummet med duft.
  • Man brænder sig i øvrigt ikke på den smeltede sojavoks, fordi smeltepunktet er meget lavt i forhold til f.eks. stearin.
  • Faktisk er det svært at finde en grund til IKKE at bruge soja – frem for paraffin og stearin.

Duften skulle også fordele sig på en anden måde ved brug af blokke fremfor lys i glas. Og efter, at have prøvet DuftVerkets blokke, er jeg helt enig i det udsagn.

Da jeg havde lagt min bestilling gik jeg og trippede efter, at modtage den. Da jeg fik den hjem, flåede jeg kassen op (det skal lige siges, at tingene var pakket rigtig godt ind i både kasse og boble-plast. Det var intet, at komme efter med hensyn til indpakningen). Jeg duftede til alle prøverne (og fik både mand og børn til, at dufte, så vi i fællesskab kunne vælge den første duft) og valgte Starry Starry Starfruit som den første prøve. En dejlig duft af citrus og jasmin fyldte derefter det meste af huset. Det skal lige siges, at vi har en ret stor stue og der var ingen problemer med, at dække hele rummet med duften. Hvis man ikke har så stor et rum, så kan man justere intensiteten af duften ved enten, at dele blokken i to, eller ved, at puste lyset ud under voksen, når den ønskede intensitet er nået. Smart.

Man behøver heller ikke, at bruge al duften fra voksen før man skifter duft. Man kan bytte ud og gemme, hvis man har lyst. Alt du skal gøre er, at smide lampen med voksen i fryseren i ca. 20 min (voksen skal lige være afkølet og stiv først) og så kan du poppe den af og bruge en anden.

Nu kan det så være, at I tænker: “Jamen hvis hende Lene fra DuftVerket er SÅ miljø-bevidst, hvorfor skal der så bruges et almindeligt fyrfadslys til, at smelte voksen med?”. Men det skal der heller ikke nødvendigvis. Hun har nemlig for nyligt fået fyrfadslys af sojavoks på hjemmesiden. Så det behøver man ikke være nervøs for længere. De er selvfølgelig ikke så billige som dem man køber i dagligvareforretningerne, men du har i hvert fald muligheden for, at vælge, at være mere miljøbevidst.

Min bestilling bestod af en duftlampe (og dem er der nogle stykker, at vælge imellem) og en tester-mix på 5 stk. duftblokke, som hun vælger. Men tænk sig. Hun var så sød at putte en ekstra duftblok ved min bestilling. Så bliver man altså glad.

De seks duftprøver var:

Starry Starry Starfruit med noterne citrus og jasmin. Lækker og intens citrusduft.

Awesome Autumn med noterne blade, frisk luft, kanel, muskat og nellike. Dufter fantastisk og jeg får lyst til, at sætte mig under et tæppe med en god bog og drikke varmt kakao (drikker hverken te eller kaffe).

Earliest of Grey med noterne Earl Grey, bergamotte og te. En frisk og samtidig varm duft.

Oh So Clean med noterne pink grapefrugt, lilje, rose geranium, litsea cubeba, appelsin, lime, neroli, rose og hvid musk. Denne duft kan beskrives med ét ord: rent. Den dufter simpelthen bare af at være rent. Rent sengetøj, rent hus – bare rent.

Pure Lavender. Noten giver vel sig selv. Dette er en af hendes nyere dufte. Denne skal helt klart bruges i soveværelset da jeg har hørt, at man sover bedre og roligere når der hænger en duft at lavendel i rummet. (Jeg har ikke grønne fingre – overhovedet – så en lavendel-plante er bestemt ikke en mulighed.)

Crispy Greeny Herbs med noterne citrus, natur og urter. Lækker frisk og krydret duft. Men ikke på den måde jeg forbinder med frisk krydderi i køkkenet, hvilket gør, at duften ikke føles malplaceret i resten af huset.

De andre varianter kan du læse om her.

Jeg er imponeret. Jeg er allerede fuldstændig hooked. Nu kan jeg kun gå og glæde mig til, at det bliver oktober så jeg kan prøve alle juleduftene (ja, oktober – jeg er total julefreak og vil fylde huset med juleduft – men ikke pynt – så tidligt som muligt). Hun har dog også nogle lækre efteråsdufte, som jeg kan prøve indtil da.

Hvis I på nogen måde er til dufte, duftlys, duftposer mm. så burde I besøge DuftVerket.dk og kaste jer ud i duftvoks. Og hvis du overvejer, at prøve DuftVerket, så tjek lige denne side ud. Det er bestemt værd, at tage med 😉

Hvis du gerne vil tjekke tingene ud inden du ligger en bestilling, så har du mulighed for, at se nogle af tingene hos forhandlere rundt om i landet. Forhandlerlisten kan du se her.

Kender I det, at man har fået fingre i noget, som man bare VED, at man bliver glad for? Sådan har jeg det lige nu. Jeg får gadens mest velduftende hus hele året rundt. Uhmmm.

20170809_213315

- Just Me

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

My all-time favorite tv-shows (top 5)