At have et særligt sensitivt barn....

Tandblegning med kul

img_4003Der har floreret rigtig meget omkring kul til tænderne – altså at bruge kul til, at gøre tænderne hvidere med.

Det findes et utal af steder, hvor du kan købe kul til tænderne. Jeg fandt denne på Sweetdeal til ca. 125 kr. Men jeg har også set kul på Nicehair.dk og på Beauty Bay.com.

De fleste mærker påstår at det fjerner plak, misfarvninger og fremmer god mundhygiejne da det blandt andet forhindre bakterievækst.

Men virker det? Det er et godt spørgsmål. For at være fair, så fik jeg, af vide, at det ikke vil virke for alle. Det kommer nemlig an på, hvad dine tænder er farvet af. Nogle har bare mere gule tænder, hvilket ikke skyldes misfarvninger. Og produktet kan ikke fjerne den form for farve. Det produktet gør, er at fjerne misfarvning fra mad, drikke mm. Det kan ikke lave om på tandens biologiske farve. (Her er min første tanke så (og min hvor min mistænksomhed træder ind) , at firmaet har helgarderet sig ved, at udtrykke sig på den måde.

Jeg fik af vide, at jeg skulle bruge kullet hver dag i 14 dage og derefter når jeg følte, at det var nødvendigt. Så tænderne blev først børstet i 2 minutter med kul og derefter med almindelig tandpasta.

20170821_214954

Billederne herunder er ret misvisende (så er du advaret). Lyset var meget forskelligt på de to dage, hvor billederne blev taget. Så egentlig så ser det ud som om mine tænder er blevet mere gule. Men det er altså lyser, som gør det. Der er heller ikke byttet rundt på billederne.

Faktisk er der intet sket med farven på mine tænder. Men mine tænder føles renere (men det er jo klar når de er blevet børstet i længere tid) – det kan bare ikke ses. Desværre. Men pyt. Egentlig ville jeg kun have, at mine hjørnetænder blev lidt hvidere – men ingen af tænderne blev hvidere.

Til gengæld blev mit tandkød en smule mere sart. Ikke frygteligt, men lidt.

Før brug af kul

Før brug af kul.

 

Efter 14 med kul.

Efter 14 dage med kul.

Er det spild af penge? Ja, hvis det ikke virker for nogen som helst – så for mig var det.

Vil det virke for dig? Det har jeg virkelig ingen anelse om. Det virkede bare ikke for mig. Måske er det mærket, der ikke virker – måske ikke. Men jeg springer ikke ud i det igen.  Jeg kan finde andre ting, at bruge mine penge på.

Jeg er blevet spurgt om det var ubehageligt og smagte grimt. Det er ikke en oplevelse jeg råber hurra for. Men det er bestemt heller ikke slemt. Kullet har ingen smag (synes jeg ikke) men det følges lidt som om man børster tænder med fint sand.

Har I hørt om nogen som har gode erfaringer med tandblegning med kul?

- Just Me

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

At have et særligt sensitivt barn....